Dobrodošli v objemu triglavskih pravljic!

Kulturelle Sehenswürdigkeiten - Mojstrana

Slovenski planinski muzej

Slovenski planinski muzej je odprt od leta 2010. Markantna stavba spominja na obliko visokogorskega planšarskega zavetišča. Nahaja se nekoliko izven Mojstrane na levi strani ceste v smeri doline Vrat.

Cerkev sv. Klemena

Cerkev sv. Klemena se nahaja na desni strani ceste tik pred Mojstrano. Magistralno cesto v smeri Kranjska Gora morate zapustiti pri mostu šez Savo, kjer je prvi odcep za Mojstrano in pot vas bo pripeljala do cerkvice.

Španova hiša

Španova hiša stoji nasproti smučišča na začetku Mojstrane. Danes kaže le še bežne sledi mogočne kmetije.

Das Šmerc-Haus

Šmercova hiša stoji na desni strani ceste, ki pripelje v Mojstrano. Lepo obnovljena fasada pade v oči vsakemu mimoidočemu in mimovozečemu.

Das Ambrožič- (Mrušč-) Haus

Ambrožičevo (Mruščevo) hišo najdete, če v križišču sredi Mojstrane zapeljete proti dolini Vrat. Nekdaj mogočna in dolga stavba stoji tik ob cesti na levi strani.

Das Sk'mavč-Haus

Sk'mavčevo hišo najdete, če v križišču sredi Mojstrane zavijete desno na dokaj ozko lokalno pot. Staro hišo zagledate pred vami, ko cesta zavije v levi ovinek.

Olimpijci

Posebnost za tako majhen kraj je presenetljivo veliko število športnikov, ki so zaradi svojih dobrih rezultatov nastopili na številnih zimskih olimpijskih igrah.