Welcome in the world of Triglav fairytales!

Cultural sights - Mojstrana

Slovene Alpine Museum

Slovenski planinski muzej je odprt od leta 2010. Markantna stavba spominja na obliko visokogorskega planšarskega zavetišča. Nahaja se nekoliko izven Mojstrane na levi strani ceste v smeri doline Vrat.

St Clemen’s Church

Cerkev sv. Klemena se nahaja na desni strani ceste tik pred Mojstrano. Magistralno cesto v smeri Kranjska Gora morate zapustiti pri mostu šez Savo, kjer je prvi odcep za Mojstrano in pot vas bo pripeljala do cerkvice.

Španova hiša - The Špan House

Španova hiša stoji nasproti smučišča na začetku Mojstrane. Danes kaže le še bežne sledi mogočne kmetije.

Šmercova hiša - The Šmerc House

Šmercova hiša stoji na desni strani ceste, ki pripelje v Mojstrano. Lepo obnovljena fasada pade v oči vsakemu mimoidočemu in mimovozečemu.

Ambrožičeva (Mruščeva) hiša – The Ambrožič (Mrušč) House

Ambrožičevo (Mruščevo) hišo najdete, če v križišču sredi Mojstrane zapeljete proti dolini Vrat. Nekdaj mogočna in dolga stavba stoji tik ob cesti na levi strani.

Sk'mavčeva hiša – The Sk'mavč House

Sk'mavčevo hišo najdete, če v križišču sredi Mojstrane zavijete desno na dokaj ozko lokalno pot. Staro hišo zagledate pred vami, ko cesta zavije v levi ovinek.

Olimpijci

Posebnost za tako majhen kraj je presenetljivo veliko število športnikov, ki so zaradi svojih dobrih rezultatov nastopili na številnih zimskih olimpijskih igrah.