Welcome in the world of Triglav fairytales!

Sports activities

Mountaineering

There are many opportunities for mountaineering trips in our area. It is your choice whether they are more or less demanding, short or long - all you need is a good map and/or advice from experienced local people.

Alpinism

Visiting our area means that you can enjoy a fascinating look at the Julian Alps, a magical mountain area with the famous Triglav north face. It is best seen from the Vrata valley.

Rock climbing

Three rock climbing places in the area of Dovje and Mojstrana (Urbas Rock, Bvaščeva Rock, and Okno – the Window) invite sport rock climbers to practise their skills.

Cycling

Ste cestni kolesar, gorski kolesar, družina z majhnimi otroki? Za vsakogar imamo primerne kolesarske terene. Lahko se odpravite na 22 km dolgo kolesarsko pot Jureta Robiča, ki vodi iz Mojstrane mimo Gozd Martuljka in Kranjske Gore do Rateč.

Parachuting and skydiving

Pobočja Dovške Babe niso prepoznavna samo v zimskem času za turne smučarje, na njih se lahko v ugodnih vremenskih pogojih preizkusite tudi v jadralnem padalstvu. Pri hoji do vrha bodite spoštljivi do pašne skupnosti v času, ko je živina na planini.

Nordic walking

V naši krajevni skupnosti najdete različne poti, po katerih lahko izvajate nordijsko hojo. Od lažjih ravninskih poti po neokrnjeni naravi, srednje zahtevnih sprehajalnih poti z zanimivimi kulturnimi in naravnimi znamenitostmi, do zahtevnejših poti s prekrasnimi razgledi na okoliške vrhove.

Tennis

Mojstrana in Dovje ponujata pet lepo urejenih teniških igrišč, kjer lahko urite svoje teniške spretnosti. V majhnem kraju imamo nekaj dobrih in priznanih učiteljev in trenerjev tenisa, zato pri nas lahko uživajo tisti, ki teniški lopar prvič držijo v roki, in tudi tisti, ki tenis igrajo vsak dan.

Water sports

Rafting, soteskanje, rečni bob in kajakaštvo predstavljajo prijetne adrenalinske osvežitvi v vročih poletnih dneh. Kajak in rečni bob se lahko ob primernem vodostaju Save Dolinke v naših krajih izvajata nemoteno.

Skiing

Mojstrana se lahko po zaslugi domačega podjetja Zajšek d.o.o pohvali z lepo urejenim družinskim smučiščem. Proga je lažja, na krajšem odseku pa srednje zahtevna. Tisti, ki želijo večjo izbiro smučišč, se lahko z avtom zapeljejo v sosednjo Kranjsko Goro, ki je oddaljena le 13 km.

Sledging

Sankaška proga se nahaja nad Dovjem, ko domačini splužijo makadamsko cesto, ki vodi z Dovjega na Ravne in naprej proti Dovški Babi. Dolga je približno 2,5 km, odvisno od razmer. Idealna trasa je od elektrarne Mlinca (tu ali na križišču pred njo lahko pustite avto) do ovinka, kjer se cesta prvič izravna, in kjer je na desni strani rovt s starimi "svislami".

Cross country skiing

Na njivah v okolici naših krajev so se že v preteklosti kalili smučarji tekači. Ko sneg ustvari prave pogoje, lahko tečete na urejeni 3 km dolgi tekaški progi v bližini smučišča po mojstranških njivah.

Ice climbing

Ledno plezanje je zimska aktivnost, ki požene kri v roke in telo. Vsi pogoji za to aktivnost so v ledni soteski Mlačca pod okriljem Društva lednih plezalcev Mojstrana.

Ski Touring

Ko se ustavite pri Aljaževem spomeniku, se ponuja pogled naokrog proti Julijskim Alpam in nad gozdove nad Dovjem. In prav tam je Dovška Baba, ki nudi tako začetnikom kot boljšim smučarjem dokaj varno in uživaško turno smučanje.

Snowshoeing

Kaj je lahko pozimi lepše, kot biti v zasneženi pokrajini in okoli sebe občudovati snežene drevesne skulpture. S krpljami na nogah na zimski pohodni izlet - super! Aktivnost lahko izvajamo kjerkoli, kjer je sneg nepoteptan.

Rent Via Ferrata Equipment


Via Ferrata Mojstrana and Hvadnik