Welcome in the world of Triglav fairytales!

Sports facilities

Kolesarska steza

Mojstrana predstavlja odlično izhodišče za kolesarjenje po eni izmed najepših kolesarskih stez na Gorenjskem. Poteka od Jesenic do mejnega prehoda v Ratečah v skupni dolžini približno 28 km.

Ferata Mojstrana

Nad prikupno vasico Mojstrana v ostenju Grančišča sta dve atraktivni zavarovani poti - ferati, ki vam omogočata nove izkušnje v skalnem kraljestvu. Izbirate lahko med dvema različnima feratama, ki imata skupno tudi to, da je zelo kratek dostop do stene in vstop v smer.

Teniško igrišče Mlačca

Igrišče leži v mali kotlinici Mlačca in je dobro vidno, če se peljete po cesti v smeri Radovne. V neposredni bližini je pozimi ledno plezalna soteska Mlačca. Teniško igrišče je iz središča Mojstrane oddaljeno 15 minut hoje, lahko pa se pripeljete tudi z avtom.

Tennis Courts at Camp Kamne

Igrišče se nahaja v kampingu Kamne in je iz Mojstrane s prevozom dostopno v 5 minutah. Leži v osrčju kampa v prijetni senci hrastovih in smrekovih dreves, tako da na njih prija igrati tudi ob poletni zapeki.

Sport hall and outdoor playground

V sklopu Osnovne šole 16. decembra v Mojstrani je nova, v letu 2008 zgrajena športna dvorana. V dopoldanskem času je namenjena pouku športne vzgoje, v popoldanskem času in v času šolskih počitnic pa lahko dvorano uporabijo športne organizacije, profitne organizacije in posamezniki.

Park Triglavski gaj

Otroška igrala se nahajajo v parku Triglavski gaj, idilični okolici malega jezerca, ki mu domačini pravimo Bajer. Večkrat na njem plavajo račke, pa še kakšne druge živali je mogoče srečati.

In-line hockey ground

V neposredni bližini smučišča se nahaja tudi letno igrišče za in-line hokej, ki pa pozimi služi kot drsališče.

Smučišče in drsališče

Smučišče leži v pobočju na severni strani pobočja Mežaklje in ob zadostni snežni odeji (možnost umetnega zasneževanja), lahko sezona traja tudi do tri mesece.

Sledging

Na smučišču v Mojstrani je sankanje zaradi varnosti smučarjev prepovedano. Sankališče je urejeno približno 300 m naprej od smučišča v smeri Jesenic.

Tekaška steza

V Mojstrani se na nasprotni strani smučišča, na mojstranškem polju, nahaja tekaška steza. Steza je pretežno ravninska in zato dostopna širšemu krogu tekačev.

Ice climbing Mlačca

Iz male kotlinice Mlačca, izza teniških igrišč, se v smeri Mežakle vije okrog 200 metrov dolga in 45 metrov visoka soteska Mlačca. Tu je nastala ledno plezalna soteska, v kateri se nahaja kompleks treh slapov širokih 15 - 30 mi, visokih 30 - 40 m.