Welcome in the world of Triglav fairytales!

Trips

Mojstrana-Grančišče

Na pot se odpravimo od izhodiščnega stebra pred Turistično-informacijsko pisarno v Mojstrani. Najprej prečkamo most čez reko Triglavska Bistrica. Pot nadaljujemo po cesti, ki vodi proti Vratom.

Mojstrana-Kreda-Ros-Mojstrana

Na pot se odpravimo iz izhodiščnega stebra pred Turistično-informacijsko pisarno v Mojstrani. Ob reki Triglavska Bistrica se odpravimo mimo turistične kmetije Pr´ Železn´k. Sprva asfaltirana pot s časoma preide v makadamsko (pri elektrarni).

Mojstrana-Peričnik-Mojstrana

Na pot se odpravimo iz izhodiščnega stebra pred Turistično-informacijsko pisarno v Mojstrani. Ob reki Triglavska Bistrica se odpravimo mimo turistične kmetije Pr´ Železn´k. Sprva asfaltirana pot sčasoma preide v makadamsko (pri elektrarni). Na desni strani opazimo most, mi pa nadaljujemo naprej po potki ves čas ob reki navzgor.

Mojstrana-Triglavski gaj- Dovje-razgledišče Bajer-kamp Kamne-Mojstrana

Na pot se odpravimo iz izhodiščnega stebra pred Turistično-informacijsko pisarno v Mojstrani.Najprej prečkamo most čez Reko Triglavska Bistrica. Pot nadaljujemo proti zahodu po ozki ulici proti parku Triglavski gaj.

Črna-Gora

Na pot se odpravimo iz Mojstrane s parkirišča pred Slovenskim planinskim muzejem. Najprej gremo mimo Hostla Pr' Jozlnu na naši desni, nato prečkamo Triglavsko Bistrico (brv je za parkiriščem muzeja).

Jerebikovec

Na pot se odpravimo s parkirišča, ki leži ob glavni cesti za v Zgornjo Radovno. Parkirišče se nahaja na vrhu »Tnala«, (vrh prvega klanca od križišča za tenis igrišča) dober kilometer vožnje iz smeri Mojstrane proti Zgornji Radovni. Na desni strani ob cesti je prostora za cca pet avtomobilov.

Vrtaško Sleme

Na pot se odpravimo iz Mojstrane s parkirišča 300m naprej od Slovenskega planinskega muzeja v smeri Vrata. Parkirišče je takoj nad prvim asfaltnim vzponom na levi strani. Na nasprotni strani ceste je rdeča smerna tabla za Sleme.

Dovška Baba

Na pot se odpravimo s parkirišča pri elektrarni Mlinca, ki se nahaja 800 m naprej od vzhodnega konca vasi Dovje, po makadamski cesti v smeri Raven (zraven je tudi počitniška hiša). Na parkirišču čez reko Mlinca je smerna tabla za Dovško Babo. Pot se začne strmo vzpenjati in v spodnjem delu preči dva rovta.

Borovlje

Pot se začne na parkirišču pri Tromostovju ob sotočju potokov Mlinca in Žakelj. Čez potoke so včasih peljale tri brvi, zato je ta kraj dobil ime po ljubljanskem Tromostovju. Usmerimo se proti levemu potoku Žakelj ter ga takoj prečimo. Široka pot se nadaljuje ob desni strani potoka.

Kepa

Od parkirišča pri Tromostovju (sotočje potoka Mlinca in Žakelj- čez potok so včasih peljale tri brvi zato je ime dobilo po ljubljanskem Tromostovju) se usmerimo proti levemu potoku (Žakelj) ter ga takoj prečimo. Široka pot se nadaljuje po desni strani potoka, mi pa ji sledimo le nekaj metrov, nato pa nas napis "Kepa" na pašni ograji usmeri desno na vzpenjajočo stezo, po kateri v nekaj minutah prispemo nad vikend hišo na Erjavčevem rovtu

Dolina Radovne

Na pot se odpravimo s parkirišča pred Slovenskim planinskim muzejem . Nadaljujemo v smer Vrata in po 300m zavijemo levo v naselje blokov. Peljemo se mimo blokov in zapeljemo čez zeleni most na levi strani, pod njim teče Triglavska Bistrica. Sledi kratek vzpon po makadamski cesti v gozd, da pripeljemo do teniških igrišč v Mlačci. Peljemo mimo, sledi kratek položnejši vzpon in makadamska cesta se priključi glavni cesti, ki pelje v dolino Radovna.

Rateče-Planica

Na pot se odpravimo s parkirišča pred Slovenskim planinskim muzejem. Nadaljujemo v smer proti vasi Dovje in v glavnem križišču v Mojstrani zavijemo levo - 600 m od izhodišča. Peljemo se mimo parka Triglavski gaj (makadamska cesta) in naprej čez moder most, pod katerim teče reka Sava Dolinka, se kratko vzpnemo in zavijemo levo na asfaltirano kolesarsko stezo.

Beneath the North Face of Triglav

Na pot se odpravimo s parkirišča pred Slovenskim planinskim muzejem. Nadaljujemo v smeri Vrat. Po 300 m zavijemo desno v klanec in se peljemo do hidro elektrarne pri »Rosu« . Nadaljujemo 300 m naprej in v križišču zavijemo desno v klanec – 1,75 km. Cesta počasi preide v makedamsko cesto, ki ji sledimo ves čas v smeri Peričnika.

Kot in Krma

Na pot se odpravimo s parkirišča pred Slovenskim planinskim muzejem. Nadaljujemo v smeri Vrat in po 300m zavijemo levo. Peljemo se mimo blokov in zapeljemo čez most pod katerim teče reka Triglavska Bistrica. Naredimo kratek vzpon po makedamski cest in se peljemo naprej mimo teniških igrišč. Sledi še en položnejši vzpon na koncu vzpona se makadamska cesta priključi glavni cest, ki pelje v Radovno.

Čez Visoke

Na pot se odpravimo s parkirišča pred Slovenskim planinskim muzejem. Nadaljujemo v smeri Dovja. Pridemo do Požgančevega mosta pod katerim teče reka Sava Dolinka. Za mostom nadaljujemo naravnost (levo gre cesta naprej za Kranjsko Goro), kjer se prične strm vzpon do glavne ceste.

Dovje, Mojstrana in Vrata

Izhodišče je pred staro obnovljeno kovačnico na Dovjem, kjer lokalni vodnik predstavi vas. Sprehodimo se proti Mojstrani mimo Aljaževega spomenika in občudujemo panoramo s pogledom na Triglav in okoliške vršace.

Dovje, Mojstrana in Radovna

Izhodišče je pred obnovljeno kovačnico na Dovjem, kjer lokalni vodnik predstavi Dovje. Naprej proti Mojstrani mimo Aljaževega spomenika, ves čas pa lahko občudujemo panoramo s pogledom na Triglav in okoliške vršace.

Kranjska Gora, Rateče, Planica

Pot nas bo vodila v kraje, kjer se pozimi tare smučarskih skakalcev, tekačev na smučeh, pohodnikov in turnih smučarjev. V dolini Planice se nam bo predstavila do nedavnega največja letalnica na svetu, dolino pa bomo občudovali v poletni luči, z vsemi svojimi skrivnostmi in lepimi okoliškimi vršaci.

Bled

Smer proti slovenskemu biseru, Bledu, s pesmijo 'Otoček sredi jezera, gori pa cerkvica …' Ob prihodu na Bled si bomo najprej ogledali panoramo in se napotili po znameniti promenadi.

Bled in Bohinj

Smer proti slovenskemu biseru, Bledu, s pesmijo 'Otoček sredi jezera, gori pa cerkvica …' Ob prihodu na Bled si bomo najprej ogledali panoramo in se napotili po znameniti promenadi.

Klasična Soča

Pot nas bo vodila preko prelaza Vršič, kjer si bomo na poti najprej ogledali Rusko kapelico posvečeno ruskim vojnim ujetnikom iz 1. svetovne vojne. Pogled na Ajdovsko deklico nas bo pospremil na vrh prelaza. Tu nas bodo osupnile mogočne stene okoliških vrhov.

Adrenalin Soča river

Adrenalinski spust z raftom po smaragdni reki in odkrivanje skritih kotičkov njene doline. Pot nas bo vodila preko prelaza Vršič, kjer si bomo na poti najprej ogledali Rusko kapelico posvečeno ruskim vojakom iz 1. svetovne vojne. Pogled na Ajdovsko deklico nas bo pospremil na vrh prelaza.