Welcome in the world of Triglav fairytales!

Trips - Cycling trips

Dolina Radovne

Na pot se odpravimo s parkirišča pred Slovenskim planinskim muzejem . Nadaljujemo v smer Vrata in po 300m zavijemo levo v naselje blokov. Peljemo se mimo blokov in zapeljemo čez zeleni most na levi strani, pod njim teče Triglavska Bistrica. Sledi kratek vzpon po makadamski cesti v gozd, da pripeljemo do teniških igrišč v Mlačci. Peljemo mimo, sledi kratek položnejši vzpon in makadamska cesta se priključi glavni cesti, ki pelje v dolino Radovna.

Rateče-Planica

Na pot se odpravimo s parkirišča pred Slovenskim planinskim muzejem. Nadaljujemo v smer proti vasi Dovje in v glavnem križišču v Mojstrani zavijemo levo - 600 m od izhodišča. Peljemo se mimo parka Triglavski gaj (makadamska cesta) in naprej čez moder most, pod katerim teče reka Sava Dolinka, se kratko vzpnemo in zavijemo levo na asfaltirano kolesarsko stezo.

Beneath the North Face of Triglav

Na pot se odpravimo s parkirišča pred Slovenskim planinskim muzejem. Nadaljujemo v smeri Vrat. Po 300 m zavijemo desno v klanec in se peljemo do hidro elektrarne pri »Rosu« . Nadaljujemo 300 m naprej in v križišču zavijemo desno v klanec – 1,75 km. Cesta počasi preide v makedamsko cesto, ki ji sledimo ves čas v smeri Peričnika.

Kot in Krma

Na pot se odpravimo s parkirišča pred Slovenskim planinskim muzejem. Nadaljujemo v smeri Vrat in po 300m zavijemo levo. Peljemo se mimo blokov in zapeljemo čez most pod katerim teče reka Triglavska Bistrica. Naredimo kratek vzpon po makedamski cest in se peljemo naprej mimo teniških igrišč. Sledi še en položnejši vzpon na koncu vzpona se makadamska cesta priključi glavni cest, ki pelje v Radovno.

Čez Visoke

Na pot se odpravimo s parkirišča pred Slovenskim planinskim muzejem. Nadaljujemo v smeri Dovja. Pridemo do Požgančevega mosta pod katerim teče reka Sava Dolinka. Za mostom nadaljujemo naravnost (levo gre cesta naprej za Kranjsko Goro), kjer se prične strm vzpon do glavne ceste.